Pstrąg w aronii z Tajemniczego Ogrodu

Anielska obora i Ekologiczna aronia - zapraszamy na wycieczkę z lotu ptaka.
Zbiory aronii 2016 - zobacz film

Pstrąg w aronii z Tajemniczego Ogrodu

Składniki:

  • świeży pstrąg
  • 4 plastry boczku
  • natka, koper
  • ząbek czosnku
  • masło 10 g
  • 2 łyżki Konfitury aroniowej
  • 50 ml soku z czarnej porzeczki
  • 2 łyżki białego wina
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • przyprawa do ryb
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Natkę, koper i czosnek zmieszać z masełkiem, następnie wysmarować pstrąga w środku, doprawić solą i pieprzem, owinąć go plastrami boczku. Na patelni rozgrzać olej, smażyć powoli z obu stron.

Sos: na patelni podgrzać – zredukować konfiturę, sok, wino doprawić sokiem z cytryny. Gotowy sos wylać na talerz i ułożyć na nim pstrąga.

Smacznego!