Pyszne ciasteczka z Konfiturą Aroniową
- 360 g mąki pszennej
- 70 g cukru
- 200 g masła
- 2 żółtka
- 15 ml mleka
- szczypta soli
Dodatki:
- 210 g Konfitury aroniowej
Sposób przygotowania:
Masło posiekać nożem i dodać do niego resztę składników, zagnieść ciasto, następnie włożyć je do lodówki na około 30 minut. W tym czasie przygotować foremki do babeczek – należy je wysmarować tłuszczem, można rozpuścić odrobinę masła i rozsmarować je pędzelkiem po foremce. Po upłynięciu zalecanego czasu ciasto rozwałkować, wycinać krążki i wykładać nimi foremki, ewentualny nadmiar ciasta odcinać.
Piec w temperaturze 200 °C przez około 10 – 15 minut, w zależności od wielkości foremek.
Po upieczeniu i ostygnięciu babeczek nakładamy do nich Konfiturę Aroniową.
Smacznego!