Pyszne ciasteczka z Konfiturą Aroniową

Anielska obora i Ekologiczna aronia - zapraszamy na wycieczkę z lotu ptaka.
Zbiory aronii 2016 - zobacz film

Pyszne ciasteczka z Konfiturą Aroniową

Składniki na ciasto:

  • 360 g mąki pszennej
  • 70 g cukru
  • 200 g masła
  • 2 żółtka
  • 15 ml mleka
  • szczypta soli

 

Dodatki:

 

Sposób przygotowania:

Masło posiekać nożem i dodać do niego resztę składników, zagnieść ciasto, następnie włożyć je do lodówki na około 30 minut. W tym czasie przygotować foremki do babeczek – należy je wysmarować tłuszczem, można rozpuścić odrobinę masła i rozsmarować je pędzelkiem po foremce. Po upłynięciu zalecanego czasu ciasto rozwałkować, wycinać krążki i wykładać nimi foremki, ewentualny nadmiar ciasta odcinać.

Piec w temperaturze 200 °C przez około 10 – 15 minut, w zależności od wielkości foremek.

Po upieczeniu i ostygnięciu babeczek nakładamy do nich Konfiturę Aroniową.

Smacznego!