Waga | brak |
---|---|
Wielkość |
100 g, 250 g, 500 g |
Aronia kandyzowana
12,00 zł – 25,00 zł
Kandyzowane owoce aronii
Aronia kandyzowana to słodka alternatywa dla tych, którzy chcieli by wspomagać się aronią, ale ze względu na jej cierpki smak, tego nie robią. Jako wysokoenergetyczna przekąska jest odpowiednia zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Świetnie sprawdza się w mieszankach bakalii albo jako słodki dodatek np. do owsianki lub jogurtu, jak również do wypieków.
Kandyzowanie polega na utrwaleniu owoców poprzez namaczanie ich w syropie cukrowym – cukier wnika w komórki owoców zastępując w nich wodę. Proces ten zabezpiecza owoce przed rozwojem mikroorganizmów – sprawia, że uzyskany produkt jest bardzo słodki i bardzo trwały. Kandyzowanie odbywa się w stosunkowo niskiej temperaturze dzięki czemu owoce nadal zachowują wiele cennych składników (antyoksydanty, mikro i makroelementy), są więc wartościowym zamiennikiem tradycyjnych słodyczy.
Informacje
Kandyzowane owoce aronii
Producent: P.R.P.H. KANDY ul. Fabryczna 1/3, 97-300 Piotrków Trybunalski
Składniki: owoce aronii (250 g na 100 g), cukier, woda.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
- Wartość energetyczna – 1359 kJ/320 kcal
- Tłuszcz 0,69 g, w tym nienasycone kwasy tłuszczone <0,1 g
- Węglowodany 77 g, w tym cukry 73,2 g
- Białko 1,5 g
- Sól < 0,01 g.
Przechowywanie: – Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu unikać zawilgocenia. Spożyć w ciągu 30 dni.
Termin przydatności do spożycia: 01.10.2024
Opakowanie: Torebka celofanowa o gramaturze 100, 250 lub 500 g.
Właściwości
Aronia Kandyzowana:
- Delikatnie obniża ciśnienie tętnicze krwi.
- Wzmacnia naczynia krwionośne.
- Usuwa wolne rodniki z ustroju.
- Uzupełnia dietę o witaminy (C,A,E,K, z grupy B) i minerały (wapń, żelazo, magnez, fosfor)